top of page

Kääpälässä tapahtuu

 

Alta löydät listauksen Kääpälässä vuosittan järjestettävistä tapahtumista. Tarkempaa tietoa näistä ja muista tapahtumista löydät kylän uutisblogista

Latotanssit

Kyläyhdistys järjestää Kääpälän kesäisin suositut latotanssit, joissa on yleensä tarjolla tanssimusiikin ja vapaan seurustelun lisäksi ruokaa, kilpailuja, arpajaisia yms. Kesällä 2015 latotanssit - ja siinä samalla Kyläyhdistyksen 20-vuotisjuhla! - järjestettiin Vaijan ladossa. Tästä lisää blogissa.

Hirvikeitto

Paikallinen metsästysseura järjestää vuosittain hirvikeiton. Tämä on mainio tilaisuus tutustua täkäläisiin ihmisiin ja vaihtaa viimeisimmät kuulumiset.

Ukkokerho

Vuodesta 2015 alkaen Kylätuvalla kokoontuu silloin tällöin ns. Ukkokerho. Kylän miehet voivat siellä jutella ja kahvitella. Myös on esim. tavattu Jaalan Ukkokerhon jäseniä ja esitelty heille Vekaranjärveä. Tästä lisää blogissa.

Kyläkotkotukset

Kääpälässä järjestetään kesäisin tori, jossa on myytävänä paikallisia tuotteita, käsitöitä, vanhoja vaatteita, taimia yms. Tapahtumissa on vieraiden ollut myös mahdollista esim. ratsastaa kierros hevosella ja saada opastusta vanhojen ikkunoiden kunnostamiseen. Vuoden 2016 tavaranvaihtopäivä järjestetään Tikkalantiellä Kääpälän vanhalla koululla 2.7.. klo 10-16. Lue lisää Ajankohtaista-osiosta. 

Rullasuksikilpailut

Äskettäin Kääpälän ja Tuohikotin välille avattiin uusi kevyen liikenteen väylä. Tämän myötä on Kääpälässä alettu järjestää erinäisiä uutta väylää hyödyntäviä tapahtumia, kuten rullasuksikilpailut. Myös pyöräilytapahtumia on jo ehditty järjestää uudella väylällä.

Talvitapahtumat

Kääpälän keskeisiä talvitapahtumia ovat uusi vuosi ja laskiainen. Lue näistä tapahtumista lisää blogissa.

Sählykerho

Kääpälän koulun liikuntatiloissa kokoontuu viikottain sählykerho. 

Vesistöjen hoito

Vekaranjärven hoitotoimenpiteet kuten kaislan niitto ja roskakalan keruu pauneteilla työllistävät vuosittain kylän talkooväkeä. Tästä lisää blogissa.

Kylätupa kirjastoineen

Kyläyhdistys on vuokrannut itselleen tilat Kääpälän koululta. Tilat ovat saaneet nimen "Kylätupa". Kylätuvalla voivat kyläyhdistyksen lisäksi kokoontua muutkin paikalliset harrastajat. Siellä on pidetty mm. tietokonekursseja, siellä kokoontuu Ukkokerho, AlueSorvi ja monia muita yhdistyksiä ja harrastusryhmiä. 

Virkistysmatkat

Kyläyhdistys pyrkii vuosittain järjestämään virkistysmatkoja, joille kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Esim. vuoden 2015 virkistysmatka tehtiin Lemille. 

Jääkiekkokaukalon ylläpito

Kääpälän seudun Kyläyhdistys ry on noin 10 vuoden ajan hoitanut Vekaranjärven jääkiekkokaukaloa. Tästä on tehty vuosittain sopimus Kouvolan kaupungin kanssa. Hoitosopimus kattaa jäädytyksen, lumenpoiston, sekä kaukalon ympäristön auraamisen. Työt tehdään talkoilla ja kaupungin suorittama hoitokorvaus menee 

kokonaisuudessaan kyläyhdistyksen tilille. Tämä korvaus on kyläyhdistyksen tärkein vuosittainen tulo. Sillä katetaan mm. Kylätuvan kuukausittaiset vuokrat.

Kääpälän seudun kyläyhdistys ry

bottom of page